Carrot, pumpkin and sweet potato Soup / מרק כתום

תרגום עברי באמשך

For the last five days, with all this rain poring down I slowly remembered the feelings of  autumn in France. I enjoyed deeply every moment of it. Staying at home, heating the house, wearing sweaters,and listening to music, I freed a lot of time from running around and just sat in my studio creating. The daily pace was slow, silent, even meditative. The rain gave it's precious gift of  grounding us and connecting us to the richness of the soil.

All I wanted to eat during these days was soups. My children and I are a soup family, so I decided to invest time in the subject and try out all kinds of different soups and different versions of the same soups. I wish to share with you my soup experiences.

About soups :

I find that the most important thing about soups is the quantity of liquids. Not too much !! If not the soups are fade. I usually don't measure, I just all most cover (I stop before they are totally covered)  the quantity of vegetables in the pan.

Carrot, pumpkin and sweet potato Soup

It all started because I had a craving for coconut milk ….

Ingredients

5 Carrots

A medium slice of Pumkin

3 Sweet Potatoes

1 large oignon

4 garlic cloves

Fresh ginger about the size of a dice

A cinnamon stick

Nutmeg shell (it's dried out nutmeg shells)

200 ml of coconut milk

Water to all most cover the vegetables in the pan.

salt and pepper

Preparation :

Dice the onions, pumpkin, and sweet potato's. Thinly slice the carrots. Peal the garlic and  slice.

Fry the onions in the soup casserole until golden.

Add the carrots, pumkin and sweet potato.

Fill in the water

Add the spices : cinnamon stick, nutmeg skin, freshly ground ginger, salt and pepper

Bring to boil and simmer until the vegetables are soft. About 30 minutes.

Blend the soup with a mixer

Add the coconut milk and warm before serving

Bon Appetit

מרק כתום

במהלך חמשת הימים האחרונים, עם כל הגשם שלא הפסיק לרדת, התחלתי לאט לאט להרגיש כמו סתיו בצרפת. כמה שאהבתי כל רגע בסתיו בצרפת. להישאר בבית, להדליק תנור, ללבוש סוודרים עבים ולשמוע מוסיקה, הייתי מפסיקה לרוץ ממקום למקום והיה מתפנה לי המון זמן בשביל לשבת בסטודיו שלי וליצור. הקצב של היום נהיה איטי, שקט, אפילו מדיטטיבי. הגשם העניק לנו מתנה יקרה מפז – הוא קירקע אותנו וחיבר אותנו לאדמה ולאוצרותיה.

כל מה שרציתי לאכול בימים כאלה היה מרק. אנחנו, הילדים שלי ואני, משפחה של מרקים. אז החלטתי להקדיש זמן לנושא ולנסות להכין כל מיני סוגים של מרקים וגם צורות הכנה שונות של אותו מרק. ואני רוצה לחלוק אתכם את הניסיון שלי עם מרקים.

על מרקים:

מניסיוני, הדבר החשוב ביותר לגבי מרקים היא כמות הנוזלים.  לא יותר מדי!!!

אחרת המרק יוצא דליל וחסר טעם. בד"כ, אני לא מודדת, אני רק כמעט מכסה (אני עוצרת רגע לפני שהכל מכוסה) את הירקות בסיר.

הכל התחיל מזה שממש ממש התחשק לי חלב קוקוס…

 

המצרכים

5 גזרים

חתיכה בינונית של דלעת

3 בטטות

1 בצל גדול

4 שיני שום

ג'ינג'ר טרי בגודל של קובייה משחק

מקל קינמון

קליפת אגוז מוסקט (מיובשת)

200 מ"ל חלב קוקוס

מים לכיסוי (כמעט) של הירקות בסיר

מלח ופלפל

ההכנה:

קצצו לקוביות את הבצל, הדלעת, הבטטות. חתכו את הגזרים לפרוסות דקות. קלפו את השום וחתכו אותו לפרוסות.

טגנו את הבצל בתוך סיר המרק עד להזהבה.

הוסיפו את הגזר, הדלעת והבטטות.

הוסיפו מים לכמעט כיסוי.

הוסיפו את התבלינים: מקל קינמון, קליפת אגוז מוסקט, ג'ינג'ר טרי קצוץ לקוביות, מלח ופלפל.

הביאו לרתיחה ובשלו על אש נמוכה תוך בעבוע עד שהירקות מתרככים. בערך 30 דקות.

טחנו את המרק בבלנדר.

הוסיפו את חלב הקוקוס וחממו לפני ההגשה.

Bon Appetit

stephanie harari

יוצרת, חולמת, וחוקרת. משחקת עם חומרים וטכניקות, בעלת דמיון ללא גבול. מלמדת ומשתפת בכל גילוי יצירתי. ובעיקר - נהנית.

2 thoughts on “Carrot, pumpkin and sweet potato Soup / מרק כתום

  1. Hi, Stephanie, I like to use angel hair pasta in my pumpkin and carrot soup as well as garlic, green pepper and onion you may also use butternut squash to give it a richer taste. I also like to make a plaintain soup with green plaintains. You can try to use the yellow plaintains in your soup it will sweeten them. I don't know if you get those plaintains where you live….I live in Ft. Worth, TX and I know Grandmom Pullan I am a cousin from Tini and Phil's side from NJ.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s