Strawberry Tart / טארט תותים

מצרכים

גר'250  של בצק פריך מתוק בטמפרטורת חדר

גר' 400 תותים

מצרכים לקרם פטיסייה

ליטר1/2  חלב 3%

3 חלמונים

גר' 80 סוכר

תפוז

מ"ל 100 שמנת מתוקה -ללא סוכר

גר' 40קורנפלור

 

אופן הכנה

לגרד קליפה של רבע תפוז שטוף. לקצוץ דק ולהניח בכלי בצד.

להקציף ביד את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה ואחידה. להוסיף בהדרגה את הקורנפלור ולערבב.

להביא את החלב לרתיחה בסיר עם קליפת התפוז.

לשפוך את החלב החם על תערובת החלמונים בהדרגה ולערבב ללא הפסקה עד לקבלת תערובת אחידה.

לשפוך את התערובת לסיר ולחמם על אש קטנה תוך כדי ערבוב עם כף עץ, עד שהקרם מסמיך.

לשפוך לכערה ולהניח להתקרר.

לחמם את התנור ל 210 מעלות

לרדד את הבצק על משטח מקומח קלות. להניח בתבנית בקוטר 24 סמ'.

לאפות את הבצק בתנור במשך 15 דקות עד לצבע מוזהב.  להוציא מהתנור ולתת להתקרר.

להקציף את השמנת הקרה ולערבב בעדינות יחד עם הקרם על מנת לאוורר את הקרם.

לשטוף ולייבש את התותים.

להוציא את הבצק מהתבנית ולהעבירו לצלחת. למזוג את קרם התפוזים על הבצק ולשטח בצורה אחידה על כל הבצק.

לחתוך את התותים לחצי ולהניח על הקרם. לפזר אבקת סוכר רגע לפני ההגשה.

 

 

stephanie harari

יוצרת, חולמת, וחוקרת. משחקת עם חומרים וטכניקות, בעלת דמיון ללא גבול. מלמדת ומשתפת בכל גילוי יצירתי. ובעיקר - נהנית.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s